Billige(re) kapsler til Nespresso

Legeaftaler

Laver I legeaftaler med jeres børnehave- eller vuggestuebørn? Vi begyndte først med legeaftaler, da F startede i børnehave. Vi havde ingen erfaring med “reglerne” ved sådan en legeaftale, så jeg gik automatisk ud fra, at jeg skulle være tilstede imens. Heldigvis havde de andre forældre også forventet det, og der var bagt boller og det hele, så det var virkelig hyggeligt. Og som mor syntes jeg, at det var rart at se stedet , hvor min søn måske oftere skulle til at være uden mig. Vi endte faktisk med at blive rigtig gode venner med forældrene, og ses ofte med dem og alle vores børn samlet.

Men da flere og flere legeaftaler begyndte at komme i hus, fandt vi også ud af, at vi altså ikke var interesserede i at deltage i dem alle. Det var lidt grænseoverskridende første gang F skulle med en anden hjem, hvor vi ikke rigtig kendte forældrene og havde set deres hjem. Men nu har han legeaftaler flere gange om måneden, og det er så godt både for ham og for os. Han er både hjemme med piger og drenge, og spiser som regel aftensmad med dem. Nogle gange ender det også med en overnatning.

Børnene har en fest hele dagen i børnehaven, inden de bliver hentet, fordi de glæder sig. F har for eksempel en legeaftale i dag, som han har glædet sig til og talt om hele ugen. Derudover giver det os voksne frie hænder til enten at få lidt alenetid med lillesøster. Eller hvis de begge har legeaftaler, så kan T og jeg sidde og nyde et par timer med hinanden efter arbejde, hvor vi kan få snakket og hygget uden børn og for eksempel nå på cafe. Derudover er det rart, at man som forældre kan hjælpe hinanden i perioder, hvor det kniber med at få hentet. I den sidste periode, har jeg ikke haft mulighed for at hente børn pga. min operation, så der er F og V et par gange blevet hentet af de andre forældre (de to går på samme stue), og omvendt kan vi hjælpe, når de andre har brug for det. Det er virkelig win.

Hvad med jer. Er I begyndt på legeaftaler, og hvor tidligt startede I?

   

2 kommentarer

  • Åhja – legeaftaler. Jeg skrev faktisk et indlæg om præcis det samme emne for et par måneder siden (http://www.hverdagenssurdej.dk/2013/04/legeaftaler-dos-and-donts.html) og er blevet lidt klogere siden da.Vi begyndte først med legeaftaler, da Øglen var lige over 4, og vi har alle lige skullet vænne os til det. Særligt fordi kotume her, hvor vi bor, ikke umiddelbart er, at forældrene skal være med. Heldigvis har Øglen fået blod på tanden efter den første, spæde start, så nu tør hun godt være hos nogle af veninderne alene. Hun efterspørger dog yderst sjældent legeaftaler selv, men hygger sig meget fint med dem, når hun bliver inviteret eller de andre børn inviterer sig selv :-)Jeg tænker, at det kommer lige så stille. Men jeg synes, der er mange legeaftaler at tage stilling til hele tiden. Hvilket naturligvis må betegnes som lidt af et luksusproblem, men ikke desto mindre noget, man skal forholde sig til 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kotumen her er heldigvis heller ikke, at vi forældre skal være med. Jeg tror egentlig, at vi den første gang håbede på at lære de andre forældre at kende, og så var børnene kun 3½ og 1½ år. Og det bar jo så også frugt, og det er nogle af de venner vi ses mest med den dag i dag 🙂 Nu hvor børnene er større har de også bare legeaftaler uden os. Og efter vi er flyttet til en andelsboligforening med en stor gård, så skal vi også vænne os til at F bare tager med hjem til de forskellige andre børn i gården. Der var en weekend, hvor vi nærmest ikke så ham, fordi han var hjemme hos de andre på skift. Og hvor er det egentlig skønt, at de har så mange venner allerede.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Billige(re) kapsler til Nespresso