Kjoler og nederdele til børn

En sjov vinkel på det faldende fødselstal i Danmark

 faldende fødselstal

Photo by Xenia

 photo blog1_zps84nahtno.jpgHar I set Spies’ nye kampagnevideo Do it for Denmark, der omhandler det faldende fødselstal i Danmark? Det er allerede et stykke tid siden, jeg så den første gang, og den har virkelig været flashet på de sociale medier – ikke mindst i udlandet, hvor folk er ellevilde. Vi har også haft den oppe i undervisningen på uni, fordi den er så nytænkende og anderledes.

Uanset om facts’ne er spot on eller ej, og hvor sandsynligt det er, at man overhovedet kan nå at deltage i konkurrencen, så synes jeg det er en super fed reklame, som har både humor og tager hul på et emne, som er ret relevant her i Danmark- nemlig at fødselstallet er faldende. Det betyder, at det bliver svært for os at opretholde befolkningstallet, og at Danmark (ikke så langt ude i fremtiden) kommer til at mangle hænder. Jeg var selv 24, da jeg blev mor, og I skal da ikke snydes for et billede af Folke og mig fra dengang.

Anyways, jeg vil ikke ind på en længere diskussion omkring kvinders valg om at få børn og så videre. Jeg vil bare opfordre jer til at se videoen, og fortæl endelig hvad I synes om den:

 

 

 

   

12 kommentarer

 • Det er en sød og sjov. Det er godt fundet på 🙂
  Sex sælger jo..
  Jeg har nu fået 5 børn og er 30 år, jeg synes jeg har gjort med ‘Børne-pligt’ 😉

  Mvh Cecilie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Haha, ja Cecilie! Du har helt klart gjort din pligt 😉 Ret godt gået

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig nytænkende og skøn reklame… Har set den maaange steder på de sociale medier, men ikke trykket ‘play’ før nu. Der er en god pointe i videoen (omend det selvfølgelig er for at reklamere for dem selv), og jeg synes, den rammer spot on. Kvinder får vist i gennemsnit 1,7 børn i Danmark, og det er jo ikke ret meget. Jeg er 21 og har en søn, som fylder 4 til maj og meget gerne snart skulle have udsigt storebror-titlen, så jeg prøver at gøre min del af arbejdet 😉 Men helt sikkert thumbs up til Spies for en innovativ reklamekampagne, som også har relevans for vores samfund 🙂 Flere af dem, tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Vildt Ditte, jeg vidste ikke du var 21. Jeg bliver helt nysgerrig for hvordan det har været at blive mor så tidligt i forhold til venner og skole osv. Har du skrevet et indlæg om det, eller er det ikke noget du vil have til at fylde på bloggen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det glemmer jeg af og til også selv. Jeg føler mig tættere på 30 end 20 😉 Det gør mig ikke spor, jeg er forholdsvis åben omkring det hele. Jeg har indtil videre skrevet et indlæg om det her: http://dittek.bloggersdelight.dk/2014/03/om-at-vaere-nogens-mor-og-lidt-om-sovn/, men det kunne godt være, jeg skulle tage hele emnet om mine oplevelser som (meget) ung mor op i endnu et indlæg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Det må jeg ind og læse. Og ja, det kunne være fedt, hvis du ville tage emnet op. Jeg ville elske at læse om det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er hermed taget til efterretning 🙂 Og hvor er det dog et vildt smukt billede af dig og lille F!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine B

  Virkelig sjov kampagne!

  Men til den mere seriøse del, så er det nu 80’er årgangene der er ved at stifte familie.. Og disse årgange er meget små.. Så det er logisk nok med fødselstallet, tror nu egentlig ikke kvinder i den fødedygtige alder for færre end for få år tilbage..

  Men sjov kampagne, uden tvivl 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Det kan du have ret i. Men samtidig så bliver kvinder ældre, før de begynder at tænke på børn og flere og flere skal have hjælp til at blive gravide. Jeg mener det er ca. hvert tiende barn, som er blevet undfanget vha kunstig befrugtning, og det er ret tankevækkende. Men du har fuldstændig ret i, at de smp 80’er årgange er en del af årsagerne 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi er da pt selv i “minus” her i hus med kun et barn – men så er jeg da også kun 25;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Ja, så er der jo mange år til at lave flere babyer i 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kjoler og nederdele til børn