eBay-tip - Søde hårsløjfer med kaninører

En smuk morgen

11992064_10152949986701548_133586291_nRigtig mange morgener foregår sådan, at jeg afleverer de to store i skole, mens Thomas får strøget skjorte og gjort sig klar hjemme med Vilfred. Jeg elsker den stund, jeg får med de to store om morgenen. Og hvis jeg ved, at Thomas ikke er nået så langt med skjortestrygning derhjemme, så bliver jeg lige og hører hele 1. årgang synge morgensang ude ved åen. Det er nemlig noget alle 1. klasserne gør hver evig eneste morgen. Så stimler de seks klasser sig sammen ved åen og synger et par sange, mens deres lærer spiller guitar.

I morges skinnede solen så smukt, at jeg tillod mig at blive for at lytte med. Børnestemmer, der synger og er glade, er fantastisk. Og i morges tvang tårerne sig op i mine øjne, mens jeg lyttede.

For det lille glimt af vores børns hverdag viste mig, hvor heldige de er at stå her uden bekymringer og synge morgensang i solen med deres kammerater, inden de skal ind og lære at regne og læse. De er heldige, at de er født det rigtige sted. Inden vi gik ud af døren blev vi nemlig endnu en gang konfronteret med alle de mennesker, der er på flugt, og lige nu ankommer til Europa.

Mit hjerte bløder ved tanken om, at nogle børn skal opleve at være på flugt. Ikke at have noget hjem. Ikke at føle sig velkomne noget sted. At de skal på en livsfarlig rejse i håbet om at få muligheden for et godt liv. Tanken om, at det kunne være mine børn, gjorde virkelig ondt. Alle børn fortjener en lykkelig barndom, og det varmer trods alt mit hjerte, når jeg ser hvordan danskerne organiserer sig i disse dage for at hjælpe de nyankomne i Rødby.

Der har været flere billeder på Instagram, hvor nogle skriver, at de skammer sig over at være danskere. Det gør jeg ikke. Jeg ser nemlig tusindvis af danskere, som gerne vil hjælpe og gerne vil åbne deres land for de mennesker der er på flugt. Det gør mig glad og rørt helt ind til benet, og jeg håber, at det kan give flygtningene en følelse af håb og af at være velkomne her i Danmark.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

eBay-tip - Søde hårsløjfer med kaninører