Flotte kjoler på budget

Familieferie i Montenegro

{Indeholder reklame – jeg var inviteret på pressetur af Apollo}montenegro

Jeg har netop siddet og set mine billeder igennem fra Montenegro. Hold nu op, hvor er der mange smukke billeder. Landet er så smukt og har så meget at byde på. Vi var enormt heldige at have en rigtig god guide og chauffør med os rundt, da vi var i Montenegro, og de fik vist og fortalt så mange gode ting, som gjorde et stort indtryk.  Først og fremmest tænker jeg dog, at I er interesserede i at høre om Montenegro er et godt land at tage til, når I skal på familieferie?

Og ja, det er det. Selvom vi brugte tiden på at tage rundt og se kulturen og naturen, så gik vi også meget rundt på gåben. Blandt andet langs stranden i byen Budva, som er den destination de fleste tager til, når de besøger Montenegro. Stranden ligger ud til Adriaterhavet med fint sandstrand. Der ligger små legepladser langs stranden, så hvis børnene trænger til en pause fra vand og sand, så kan I tage en gyngetur på en af legepladserne i stedet for.

Hver sommer er der en efter sigende ret stor festival ved stranden Jaz Beach med nogle af de helt store navne . Tidligere har blandt andet Rolling Stones spillet der. Hvis I er til den slags, så kan I tjekke festivalen ud her.queen of montenegro

^^ Her er udsigten fra hotel Queen of Montenegro, som dog mest er et voksen-hotel^^

Langs stranden er der fyldt med restauranter. Her er det muligt at få mad som falder i de flestes (læs børns) smag. Montegrinerne laver faktisk en rigtig god pizza, hvilket overraskede mig! Lige meget hvor vi bestilte pizza, var det med en lækker og sprød bund og lækre råvarer på toppen. Derudover er deres græske salat også rigtig god. Kødet kan jeg selvsagt ikke udtale mig om, men for en vegetar er det nemt at finde noget at spise.

Vores guide tog os med på Restaurant Jadran, hvor man sidder i de fineste pavilloner, som I kan se her:jadran montenegro

Maden var rigtig god, vi prøvede en masse forskelligt, og vi gik IKKE sultne derfra 🙂

budva montenegro familieferiebudva montenegro

I Budva blev vi indkvarteret på resortet Slovenska Plaza med familievenlig pool og ufatteligt smukke omgivelser. Eneste anke er, at der ikke var så mange solstole ved poolen, men hvis man var hurtig, kunne man nå at hapse en stor seng til flere personer. På resortet er der masser af små købmænd og et par hyggelige cafeer. Men ellers vil jeg anbefale at undgå all inclusive-restauranten, da maden på ingen måde kan anbefales! Heldigvis ligger der som sagt masser af gode restauranter langs stranden, som hotellet støder op til. Generelt er alt i Budva i rimelig gå-afstand, hvilket er skønt, når man er på familieferie.

familieferie montenegroIMG_2739IMG_2737IMG_2738IMG_2731

Generelt er mit indtryk at Montegrinerne er stolte af deres historie og måde at leve på. Vi så blandt andet Kong Nikola’s palads, hvor det er muligt at komme ind og se de rum, kongefamilien boede i og hvilket tøj de bar. Det er en seværdighed, der er et besøg værd. Og hvis børnene er store nok til at kunne lide eventyr om konger og prinsesser, så vil de nok også finde paladset spændende.kong nikolas paladskong nikolas palads

Naturen er helt vildt bjergtagende, og flere steder er beskyttet af UNESCO. Blandt andet Boka Bay, som I får udsigten over lige her:boka bay montenegro

På vores tur til Boka Bay kørte vi oppe i bjergene og fortsatte til en hyggelig familierestaurant, hvor vi smagte på lokale specialiteter som ost og honningvin. Det er blandt andet heroppe, de producerer den ost, som alle montegrinere serverer til festlige lejligheder. Under frokosten fik vi en snak om levemåden i Montenegro, og vores guide, Diana, fortalte om hvor tætte bånd man har til sin familie, og hvor meget man hjælper hinanden på tværs af generationer. Hendes bror havde netop fået barn, og derfor var hun flyttet midlertidigt op til landsbyen hvor han og hendes forældre boede for at hjælpe til i den første tid.

Hun fortalte også om, hvordan man der tørrede sin egen skinke, og at der altid hang et par skinker til tørre i loftet. Derudover havde flere deres egen lille vinfarm til eget forbrug, så man kunne servere vin fra egen produktion til gæsterne ved store lejligheder.

Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset

Vi så desuden den gamle by Kotor, som også er et besøg værd. Udover at den er seværdig, er der også masser af butikker og cafeer, hvis man har brug for et pitstop. Hvis man i øvrigt er frilufts- eller adventuremenneske, så er der en masse aktiviteter i bjergene ved Kotor, som man kan deltage i. Billederne herunder er fra Kotor.

Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset

Montenegro er virkelig dejligt, og som I nok kan fornemme ud fra billederne, så egner landet sig både til familieferie og som destination uden børn. Det har det hele.

BONUS-INFO om Montenegro:

  • Montenegro stræber efter at blive en økologisk stat, og så vidt jeg forstod på vores guide, så er de godt på vej.
  • Landet er ikke med i EU, men valutaen er til trods for det Euro.
  • Montenegrinerne har ry for ikke at være imødekommende. Det fik vi dog modbevist på turen, hvor vi overalt mødte søde og hjælpsomme folk.
   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flotte kjoler på budget